Modellen >>
Demonstraties >>

Vogelhuisjes

Welkom op de vogelhuisjes site!

       Zoals u op deze site kunt zien zagen wij vogelhuisjes uit rondhout, dat wil zeggen dat de stammen van de bomen die gekapt worden in het bos in lengtes van ongeveer anderhalve meter worden gezaagd en zo zonder verdere bewerkingen naar ons worden vervoerd.         

                             Voor modellen en prijzen klik hier

        We gebruiken voornamelijk Douglas spar omdat dat goed te bewerken is en een duurzame soort is om vogelhuisjes uit te zagen. De tekening van het hout en de kleur is opvallend; ook de schors heeft een mooie struktuur en geeft een natuurlijk beeld. Het hout komt uit de nederlandse bossen waar het na duurzaam beheer en zorgvuldige selectie geoogst is. (zie onderstaande foto )

         De vogelhuisjes zijn zomer en winter een natuurlijk en sfeervol element in uw tuin. Na een mooie zomerdag in uw tuin zittend sfeervol verlicht met fakkels of waxine lichtjes in uw vogelhuisje of in de winter met een dikke laag sneeuw en vele vogels op en rond het huisje is het altijd genieten. De huisjes gaan veel langer mee dan de normale vogelhuisjes die in elkaar gezet zijn omdat ze uit één geheel gezaagd en robuust van vorm zijn. U kunt de huisjes eventueel een behandeling geven met heldere olie om het hout wat te verduurzamen. Als uw huisje wat aanslag heeft of als er opgespatte aarde ed. op zit kunt u deze er met een hogedrukreiniger gewoon afspuiten. U moet wel opletten dat u de schors er niet afspuit met een te hoge druk. Wij wensen u veel plezier met uw vogelhuisje.

Een sfeervolle aanvulling voor uw tuin!